C/ Acadèmia 44 Altell 25002 Lleida
Horari de 10 a 13 i de 17 a 20
973-27-54-15 (Seu)
606-75-98-79 (President)
president@patronatdelcorpuslleida.com

02 de setembre 2024

L’Armat i la Padrina Pepa posen la gresca a la cercavila d’Aitona

Els gegants del Patronat del Corpus i el Lleó de Lleida del Grup Cultural Garrigues són els protagonistes en l'inici de la Festa Major 

Els gegants de l’Armat i la Padrina Pepa del Patronat del Corpus de Lleida, el Lleó de Lleida del Grup Cultural Garrigues i els gegants de l'Ajuntament d'Aitona, van ser els protagonistes de la cercavila que donava el tret de sortida a la Festa Major d’Aitona (Segrià) el passat divendres, 30 d'agost.  

Així, a les 11 h, amb la plaça de l’Ajuntament plena com un ou, va començar una cercavila que obria els gegants locals Tolí i Tano. Tot seguit, amb l’acompanyament de la música dels Grallers Puputs de Montoliu, el Lleó de Lleida, custodiat pels seus portadors vestits amb les seves millors gales, deixava bocabadats els veïns del poble. A continuació, l’Armat i la padrina Pepa realitzaven els seus balls al so de la música. 

Després d’una estona recorrent els carrers del poble, tot el seguici es va trobar al pavelló municipal, on es van nomenar les pubilles i els hereus d’enguany. Un cop finalitzat l’acte institucional es va celebrar un esmorzar de germanor que va fer les delícies dels assistents, tot amenitzat pel grup de versions Versiona2. El Patronat del Corpus de Lleida agraeix com cada any a l'Ajuntament d'Aitona haver-los convidat a la seva Festa Major, sense cap mena de dubte, una de les millors de la comarca.